Agressie in de zorg: webportal

Om de aanpak van agressie tegen werknemers in zorginstellingen te verbeteren heb ik in de zomer van 2016 meegewerkt aan een webportal met praktische informatie. In drie filmpjes wordt uitgelegd hoe je aangifte kunt doen bij de politie, hoe je interne meldingen kunt stimuleren en hoe je de aanpak het beste kunt organiseren.

De portal 'Opvolging agressie-incidenten in zorginstellingen'
De portal ‘Opvolging agressie-incidenten in zorginstellingen’

Portal
Deze informatie wordt aangeboden op een aparte portal onder de paraplu van Duidelijk over Agressie. De informatie is gebaseerd op ervaringen van zo’n veertig zorginstellingen die ik een jaar lang heb mogen begeleiden in hun aanpak. De geleerde lessen worden in drie animatiefilmpjes getoond:

  • Incident? Actie! (over aangifte doen)
  • Weet wat er speelt (over meldingen)
  • Regel het (over een interne coördinator)

Instrumenten die je kunt downloaden
In elk filmpje zitten links naar instrumenten die kant-en-klaar staan om te downloaden. Zoals een voorbeeld jaarrapportage over agressie-meldingen. Of een voorbeeld van een goed intern veiligheidsbeleid. Je vindt er ook een handreiking voor aangifte doen en een standaard proces-verbaal dat je mee kunt nemen naar de politie. Dat kan de werkgever meenemen naar de politie als hij aangifte wil doen namens het slachtoffer.

Meer informatie
Waar vind ik al dit moois? Op deze portal: opvolging.duidelijkoveragressie.nl. Bekijk het en gebruik het!