Over mij


Ik ben Sander Flight: sinds 1996 actief als onderzoeker en adviseur voor de (semi) overheid. Mijn specialisme is cameratoezicht. Ik heb bijna twintig jaar gewerkt bij twee onderzoeksbureaus.
 In 2014 ben ik voor mezelf begonnen om me volledig te kunnen wijden aan de activiteiten waar ik het meest van hou: goed onderzoek doen en praktisch advies geven.

Specialisme
Sinds het jaar 2000 hou ik me bezig met cameratoezicht. Niet alleen ‘gewone’ camera’s voor toezicht en beveiliging, maar ook bodycams en andere sensoren. Ik voer evaluaties uit om te meten wat de effecten van camera’s zijn. Daarnaast geef ik advies over privacy, techniek en samenwerking.

Opdrachtgevers
Ik werk vrijwel uitsluitend voor gemeenten, ministeries en de politie. Het komt ook voor dat ik opdrachten doe voor ondernemersverenigingen, OV-bedrijven en zorginstellingen.

Onderwijs
Ik geef regelmatig gastcolleges op hogescholen en universiteiten door heel Nederland. Daarnaast geef ik sinds 2014 trainingen bij het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid over cameratoezicht en privacy.

Ik ben lid van deze beroepsverenigingen