Over mij

Foto: Robert Lagendijk

Ik ben Sander Flight: onderzoeker en adviseur op het gebied van veiligheid en criminaliteit. Ik ben in 2014 voor mezelf begonnen, maar ik doe dit werk al sinds 1996. Mijn specialisme is cameratoezicht.

Onderzoek én advies
Ik doe onderzoek en geef advies: vooral de combinatie vind ik leuk. Grondig onderzoek volgens wetenschappelijke criteria dat tot bruikbare adviezen leidt. Mijn werkmotto: “Good for science, good for practice”.

Specialismen
Mijn werkterrein is veiligheid en criminaliteit. Ik heb me gespecialiseerd in cameratoezicht en alles wat daarmee te maken heeft. Daarnaast heb ik veel werk gedaan op het gebied van veilig werken en terrorismebestrijding. Mijn wetenschappelijke publicaties zijn te vinden via Google Scholar en Narcis; de rest staat op mijn eigen site of is eenvoudig te vinden via een zoekmachine.

Opdrachtgevers
Ik werk voor gemeenten, ministeries, politie en het openbaar ministerie. Daarnaast werk ik vaak voor openbaar vervoerders, zorg- en onderwijsinstellingen. Ik werk regelmatig samen met andere onderzoekers en daardoor kan ik ook grote projecten aan.

Nevenactiviteiten
Ik geef vaak gastcolleges op universiteiten en hogescholen en ik ben docent bij het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid. Tot 2016 was ik lid van de beroepenveldcommissie voor de opleiding Integrale Veiligheid van de Hogeschool InHolland. Ik ben lid van de beroepsvereniging voor toezichthouders, inspecteurs, handhavers en evaluatoren (VIDE), de vereniging voor bestuursrecht (VAR) en de stichting veilig ontwerp en beheer (SVOB).

 

Creative Commons-Licentie
Wat is dit?