Over mij

Ik ben Sander Flight: onderzoeker en adviseur op het gebied van veiligheid en criminaliteit. Mijn specialisme is cameratoezicht. Ik heb vijf jaar gewerkt bij Intomart als onderzoeker en vijftien jaar bij DSP-groep waar ik een van de partners was. In 2014 ben ik als ZZP-er voor mezelf begonnen om me weer volledig te kunnen wijden aan dat waar ik het meest van hou: goed onderzoek en advies.

Specialismen
De afgelopen twintig jaar heb ik me gespecialiseerd in cameratoezicht. Ik doe evaluaties om te meten wat de effecten van camera’s zijn. Ook geef ik advies over privacy, techniek en samenwerking.¬†Andere onderwerpen waar ik veel van weet zijn veilig werken en terrorismebestrijding.

Onderwijs
Ik geef vaak gastcolleges op hogescholen en universiteiten. Daarnaast ben ik docent bij het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (over cameratoezicht voor overheid en bedrijfsleven) en bij Kerckebosch (over privacy).

Opdrachtgevers

Vakverenigingen
Ik ben lid van de beroepsvereniging voor toezichthouders, inspecteurs, handhavers en evaluatoren (
VIDE), de vereniging voor bestuursrecht (VAR), de stichting veilig ontwerp en beheer (SVOB) en de European Society of Criminology (ESC).