Politie en OM: tips tegen geweld in de zorg

regiosessies-screenshotWat moet je doen als een patiënt agressief wordt? Welke mogelijkheden heb je als werknemer in de zorg als iemand echt over de grens van het toelaatbare gaat?

Drie sessies
Tijdens drie regiosessies ‘Over de grens’ op 12, 19 en 21 mei delen collega’s uit de zorg en jeugdzorg hun ervaringen met elkaar. Ik ben de dagvoorzitter en ik heb experts van politie en het OM uitgenodigd. Zij kunnen tips geven en vragen beantwoorden.

Zorg, politie en OM aan het woord
Tijdens de regiosessies komen sprekers van het Openbaar Ministerie en de politie aan het woord om kennis te delen en tips te geven. Bovendien vertellen collega’s uit de zorg hun verhaal. Dat zijn zorginstellingen die het afgelopen jaar hebben deelgenomen aan het avontuur ‘Opvolging van agressie in de (jeugd)zorg’. Zij vertellen hoe ze reageren na incidenten.

Breng een eigen casus in 
Er is ruimte om een eigen casus in te brengen. Waar loop jij tegenaan als het gaat om ernstige agressie? Op welke vragen wil jij antwoord hebben? Bij de inschrijving kan je je vraag of casus invullen. Tijdens de sessie wordt een aantal anoniem behandeld.

Actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’
De regiosessies zijn onderdeel van de campagne ‘Wees duidelijk over agressie’ van de sociale partners uit de zorg en jeugdzorg in het kader van actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’. Initiatiefnemers zijn Abvakabo FNV, Actiz, BTN, CNV Publieke Zaak, FBZ, GGZ Nederland, Jeugdzorg Nederland, NFU, NU’91, NVZ en VGN, met ondersteuning van het ministerie van VWS.

> Hier kan je je inschrijven